Οι γυναίκες αποδίδουν καλύτερα σε γραφεία με σχετικά θερμό περιβάλλον ενώ οι άνδρες ευημερούν σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με μια ακαδημαϊκή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό Plos One

Η έρευνα έλαβε υπόψη την απόδοση 543 εθελοντών σε διάφορα νοητικά τεστ που περιελάμβανε τεστ μαθηματικών, γλώσσας και ταχύτητα αντιδράσεων σε θερμοκρασίες 16 έως 32 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι υπήρχε σημαντική διαφορά και διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα στην εργασιακή απόδοση ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ανάλογα με την αύξηση ή τη μείωση της θερμοκρασίας.

Τέλος, καμία σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλλα δεν εντοπίστηκε, αναφορικά με τα αντανακλαστικά σε διάφορα ερεθίσματα.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κατά μέσο όρο, μια μικρή αύξηση στη θερμοκρασία των εργασιακών χώρων μπορεί να επιφέρει αύξηση της απόδοσης των εργαζομένων, ενώ απαραίτητη κρίνεται η δυνατότητα για ρύθμιση της θερμοκρασίας από τους ίδιους τους εργαζομένους στο ιδανικό επίπεδο εάν είναι δυνατό ξεχωριστά σε κάθε χώρο.

Στη Ρουμελιώτης ΙΚΕ, εκτός από συμβουλές για την αποδοτική θέρμανση και ψύξη των χώρων σας, μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι θα σας προτείνουν τις βέλτιστες ενεργειακές παρεμβάσεις στην κατασκευή ή ανακαίνιση σας.